На Росії депутат пішов у священики

Депутат Копейська, міста - супутника Челябінська, Максим Дегтярьов, подав заяву про складання повноважень у зв'язку з прийняттям церковного сану диякона

Місцевий парламент розгляне його прохання 22 лютого, проте новина про це викликає подив у колег, повідомив спікер Володимир Ємельянов, передає Depo.ua з посиланням на "URA.RU".

"Дегтярьов в листі послався на рішення єпархії. Я направив в єпархію лист з проханням представити підстави. Все-таки на вибори витрачалися бюджетні гроші, депутат представляє своїх виборців", - говорить Ємельянов.

Спікер вважає підозрілим, що його депутат має намір скласти мандат саме зараз, коли почалися повторні вибори мера Копейска.

"Дегтярьов ще в серпні прийняв сан священнослужителя. Єпархія знала, що він депутат. Але тільки в кінці листопада на нього почався тиск, щоб він склав повноваження - як раз перед першими виборами глави. Зараз ситуація повторюється - і знову перед виборами. Мені здається, що до обрання голови він повинен залишатися депутатом. Рішення буде прийнято на сесії, 22 лютого. Ми вже намагалися позбавити мандата одного з депутатів, який здав порожню декларацію про доходи. Тоді більшість колег не підтримало це рішення. Можливо, так буде і цього разу", - додав Володимир Ємельянов.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme