На Львівщині дні похоронів бійців АТО оголошуватимуть скорботними

Рішення має рекомендаційний характер, утім депутати сподіваються, що органи місцевого самоврядування свідомо та відповідально поставляться до його виконання

На Львівщині памʼять загиблих бійців АТО у день їх похоронів вшановуватимуть оголошенням Днем жалоби у населених пунктах, де проживав Герой. Про це пише Depo.Львів.

Відповідне рішення "Про вшанування пам'яті учасників Антитерористичної операції на сході України, які загинули захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України" ухвалили сьогодні під час сесії Львівської обласної ради.

"У День жалоби за учасником Антитерористичної операції необхідно приспустити Державний прапор України на всіх державних установах та обмежити проведення розважальних заходів", – рішення має рекомендаційний характер, утім депутати сподіваються, що органи місцевого самоврядування свідомо та відповідально поставляться до його виконання.

"Останні події в Авдіївці – важке нагадування кожному, хто про це забув: війна триває, гинуть наші бійці, і це стосується кожного. Тож тут, на мирній Львівщині, відмовитися від танців і співів, публічних розваг – це найменше, що ми можемо зробити, щоб вшанувати памʼять загиблого героя, коли його проводжають в останню путь", – заявив ініціатор ухвали депутат Львівської облради Василь Масний.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme