Мешканець Сумщини може "сісти" за нелегальну рушницю

Поліцейські виявили в чоловіка вдома незаконну зброю

Мешканець Сумщини може "сісти" за нелега…

До співробітників Охтирського відділу поліції надійшла оперативна інформація про те, що 28-річний мешканець одного із сіл Охтирського району зберігає вдома нелегальну зброю. В ході санкціонованого обшуку в його помешканні поліцейські виявили мисливську рушницю "ТОЗ-12" калібру 5,6мм. Чоловік пояснив правоохоронцям, що зброю знайшов влітку біля місцевого ставка, та хотів здати до поліції, але ввесь цей час йому щось заважало, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції сумської області.

Нелегальну зброю вилучено та відправлено на експертне дослідження. Наразі поліцейські в рамках відкритого кримінального провадження перевіряють версію власника рушниці про її походження та мету зберігання.

Правоохоронці нагадують громадянам, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів, а також вибухонебезпечних предметів тягне за собою кримінальну відповідальність згідно норм діючого законодавства. Тож, аби не наражати себе та своїх близьких на небезпеку, власники нелегальної зброї повинні невідкладно видати її правоохоронцям. Адже лише добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухонебезпечних засобів звільняє від кримінальної відповідальності, згідно ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme