Командування "Схід" виступило за покарання бойових офіцерів, а не штабних генералів

Офіцери Оперативного командування "Схід" Збройних сил України написали колективного листа на захист генерала Назарова, обвинувачуваного в загибелі десантників в катастрофі ІЛ-76 в аеропорту Луганська

Командування "Схід" виступило за покаран…

Про це передає Depo.Дніпро з посиланням на "Мост-Дніпро".

Офіцери оперативного командування "Схід" виступили з відкритим листом до громадськості, в якому заявили про відсутність доказів провини Віктора Назарова. Текст листа був одноголосно схвалений на зборі оперативного командування за участю 242 офіцерів.

Згідно тексту листа, офіцери ОК "Схід" ретельно стежать за судовим процесом над генерал-майором Віктором Назаровим.

"Згідно матеріалів справи, загиблий борт не побачив злітно-посадкову смугу через відмову генератора, що живив її освітлення. Екіпаж ухвалив рішення заходити на друге коло за стандартною схемою посадки та увімкнув посадкові вогні, після чого був атакований з ПЗРК та великокаліберної автоматичної зброї. Це підтверджується записом камери відео спостереження, яка зафіксувала момент катастрофи. Це війна, і війна не буває без жертв. На жаль загинули 49 наших побратимів, які не повернуться до своїх родин. Наразі на лаві підсудних знаходиться генерал Назаров, якого судять за те, що він на посаді начальника штабу антитерористичного центру не зберіг 49 життів. І на лаві підсудних знаходиться він, а не ті, хто вчинив цей терористичний акт", - йдеться у відкритому листі.

За словами офіцерів, провина Назарова не доведена.

"За такою логікою можна судити будь-якого командира, чий підрозділ зазнав втрат під час бойових дій. Це неприпустимий претендент у країні що зазнала військової агресії і боронить свою свободу і незалежність. Судити командира можна і треба за зраду чи боягузтво у бою. Судити командира за служіння і захист Батьківщини – неприпустимо", - йдеться у листі.

Довідка: Генерал-майор Віктор Назаров - єдиний обвинувачений у службовій халатності, що призвела до гибелі 40 десантників 25-ї бригади та 9 членів екіпажу. В ніч на 14 червня 2014 року ІЛ-76 вилетів з бійцями і мав здійснити посадку на аеродромі Луганська, проте був збитий ворожою ракетою. Генерал Назаров своєї вини не визнає, перед родичами загиблих вибачатися відмовляється. Захисники генерала Назарова стверджують, що ІЛ-76 з українськими десантниками був збитий в небойових умовах. Керівники силових відомств у суді дають покази, "як під копірку".

Назаров у 2014 перебував на посаді першого заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.
Наразі суд готує вирок генералу, обвинувачуваному у загибелі 49 військових.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme