Китай випробував новітню міжконтинентальну балістичну ракету


Китай провів випробування міжконтинентальної балістичної ракети DF-5C з 10 бойовими блоками

Про це з посиланням на джерела в Пентагоні повідомляє відомий американський оглядач Білл Гьортц в своїй замітці на сайті The Washington Free Beacon, передає Depo.ua.

Пуск ракети був проведений з випробувального центру Тайюань в провінції Шаньсі по одному з полігонів в північно-західній частині КНР. Як зазначає Гьортц, випробування інертних бойових блоків індивідуального наведення контролювалося розвідувальними службами США.

На думку оглядача, випробування ракети з 10 бойовими блоками дозволяє Китаю в майбутньому наростити потенціал своїх ядерних сил. Наразі ракетні війська КНР у своєму розпорядженні приблизно 20 ракетами модифікацій DF-5A і B. Вони являють собою рідинні МБР дальністю понад 12 тисяч кілометрів. Ракети DF-5A оснащені моноблоком потужністю 4-5 мегатонн, DF-5B несуть від 3 до 8 головних частин потужністю до 1 мегатонни, які розсіюються. Стартова маса DF-5 перевищує 180 тонн.

До недоліків ракет цього типу відноситься довга передстартова підготовка: заправка їх паливом може займати до 1,5-2 годин. Деякі експерти висловлюють припущення, що Китай може спробувати створити на базі DF-5 ампулізований варіант рідкотопливної ракети, яка несе бойове чергування в постійній готовності до старту, подібно до радянських МБР сімейств РС-20, УР-100 і інших.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme