Харківська підземка закупила наддорогі рейки

КП "Харківський метрополітен" уклало угоду з ТОВ "Партнер Трейдинг" на поставку рейок загальною вартістю 15,01 млн грн

Харківська підземка закупила наддорогі р…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", угода була укладена 16 січня.

Загалом до кінця 2017 року має бути поставлено 276 рейок загальною масою 357,42 тонни. Одна тонна рейок метрополітену коштуватиме трохи більше 41,9 тис. грн з ПДВ.

"В Україні виробником таких рейок є тільки компанія "Метінвест". Якщо взяти прайс цієї компанії від 26 січня 2017 року, то вартість однієї тонни рейок коштує 26 625 гривень з ПДВ. Метрополітен на закупівлі кожної тонни переплачуватиме 58% або 15 364 гривень", - зазначили в "ХАЦ".

За підрахунками центру, загальна вартість закупівлі могла складати 9,52 млн грн, тобто, можна було б заощадити 5,5 млн грн.

ТОВ "Метінвест-СМЦ" намагався взяти участь і в теперішньому аукціоні, але фірму не влаштовували умови тендерної документації, яку вони просили змінити, але КП відмовилося це робити.

Єдиним конкурентом ТОВ "Партнер Трейдінг" було ТОВ "ВП "Інсайт" з пропозицією 15,011 млн грн.

Власником та керівником ТОВ "Партнер Трейдинг" є Віктор Бронов.

"Бронов відомий, як колишній партнер Вадима Сінгуцького по "СББ-Інвест" й ТОВ "Азімут-В". Зараз "СББ-Інвест" переписана на Бориса Бєлєвцова, а "Азімут-В" ліквідована. Вадим Сингуцький був довгий час директором ТОВ "ВСП Констракшн", яке виграло тендерів у Харківської міськради на ремонт трамвайних переїздів на сотні мільйонів гривень. ТОВ "ВСП Констракшн" через Вадима Сингуцького також частково перебував в орбіті впливу все того ж Віктора Остапчука", - сказано в повідомленні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme