Держдеп анулював візи громадянам семи ісламських країн

Державний департамент США скасував більшість віз для туристів із семи країн з переважною більшістю мусульманського населення, відповідно до указу президента США Дональда Трампа

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, передає Depo.ua з посиланням на Poitico.

"На запит Міністерства національної безпеки США і відповідно до розділів 212 (f) і 221 (i) Закону про імміграцію та громадянство, пунктів 41.122 і 42.82 розділу 22 Кодексу федеральних законів, а також на виконання розділу 3(с) Указу про захист країни від терористичних нападів з боку іноземних громадян, дійсним я тимчасово скасовую всі дійсні неімміграційні та імміграційні візи для громадян Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену за винятком умов, зазначених нижче", - йдеться в документі, підписаному заступником помічника держсекретаря США Едвардом Роматовскі.

При цьому зазначається, що під скасування не підпадають візи деяких типів А, G, C та НАТО, а також дипломатичних дозволів.

Крім того, повідомляється, що спочатку заборона на в'їзд до Сполучених Штатів стосувалась навіть власників "Зелених карт" (виду на проживання в США) громадян зазначених семи країн, але потім ця норма була скасована за винятком підозр індивідуального характеру.

Розпорядження Держдепу було оприлюднене за рішенням федерального суду Бостона, одного з кількох місць по всій країні, де судові позови на "імміграційний" указ Трампа перебувають у процесі розгляду.

Нагадаємо, 27 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом трьох місяців пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Після цього в аеропортах були затримані від 100 до 200 людей, серед них і транзитні пасажири.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків.

У США десятки тисяч людей вийшли на мітинги проти імміграційної політики Трампа.

Проти такої міграційної політики вже виступили сенатори-республіканці Джон Маккейн та Ліндсі Грем, відомі актори, письменник Стівен Кінг, екс-кандидат в президенти Гілларі Клінтон, Барак Обама.

31 січня прокурор Сан-Франциско звернувся з позовом до суду, оскарживши указ президента США Дональда Трампа, який обмежує фінансування міст, які відмовляються видавати нелегальних мігрантів федеральній владі

Генеральні прокурори трьох американських штатів приєдналися до позову проти міграційного указу президента США Дональда Трампа

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme