Навіщо Шуфрич підставив "Опоблок"

Колишнім "регіоналам" вже не терпиться зустрічати путінських "асвабадітєлєй" з короваями?

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Навіщо Шуфрич підставив "Опоблок"…

Учорашній виступ в ефірі російського пропагандистського каналу "Росія 24" нардепа від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича чергове наочно продемонстрував, що "п'ята колона" в Україні почуває себе більш ніж комфортно. І дозволяє собі відкрито виконувати функцію "балакучої голови" для російської агітаційної системи. От і зараз нардеп, який нібито представляє український законодавчий орган, на радість російській аудиторії звинуватив українську владу в саботажі Мінських домовленостей і ескалації конфлікту на Донбасі.

"Влада спекулює на темі війни, й не зацікавлена ​​в мирному врегулюванні і буде саботувати Мінські угоди. Я абсолютно впевнений, що якщо українську владу не змусять, а на жаль, опозиція сьогодні не в змозі тиснути на українську владу… але в сьогоднішній ситуації ми повинні зробити все, щоб Україна виконала свої угоди", - заявив Шуфрич. Як кажуть, колишніх "есдеків" не буває.

Потанцювавши під дудочку кремлівських політтехнологів, нардеп ще й серйозно підставив свою фракцію. Якщо найближчими годинами лідер "Опоблоку" Юрій Бойко або хтось інший з керівництва публічно не оголосить, що партія не поділяє думку Шуфрича і готова оперативно розглянути питання про його виключення зі своїх лав, це означатиме, що заяву поділяє весь "Опоблок". Утім, є серйозна підозра, що заяви від Бойка і Ко ніхто не дочекається: "ватний" виборець, на якого орієнтуються колишні "регіонали", не зрозуміє такого патріотичного пориву. То ж більш ймовірно, що у разі хвилі обурення з боку громадськості (а те, що вона буде – можна не сумніватися) "опоблоківці", навпаки, захищатимуть Шуфрича. Він же "інакомислячий".

У кращому випадку в "Опоблоці" з'їдуть з теми, зазначивши, що це – особиста думка Шуфрича. А тим часом підгодовані експерти на ефірах розповідатимуть, що цього нардепа в "Опоблок" привів кум Путіна Віктор Медведчук, який є членом переговорної групи у Мінську. Мовляв, всі питання з Шуфричем – до влади.

Виходячи з цього, було б абсолютно логічно, щоб СБУ негайно порушила кримінальну справу проти Шуфрича, після чого у найкоротші терміни внесли подання про зняття з нього недоторканості.

Що ж до ситуації в "Опоблоці", то видається цікавою позиція "ахметовської" частини даної політсили, про бажання якої піти з об'єднаного екс-"регіонального" проекту давно ходять чутки у кулуарах Верховної Ради. Через обстріли в Авдіївці у найбагатшої людини України виникли серйозні проблеми: його Авдіївський коксохімічний завод, на долю якого припадає до 23% виробництва доменного коксу в Україні, працює зі значними перебоями. В результаті цього терплять збитки й інші підприємства, які входять у ФПГ Ахметова. І не виключено, що артилерійські залпи терористів по системі ЛЕП, яка веде до Авдіївського коксохіму, були організовані Кремлем навмисно. Кажуть, що за майже три роки війни це підприємство неофіційно перебувало в списку "недоторканих". Тому, дуже ймовірно, що одне з головних завдань "файр-шоу" і полягало у тому, щоб показати Ахметову: сплигувати з "Опоблоку" йому не дозволять.

Але повернемося до ефіру на "Росія 24". Окрім Шуфрича там дали слово ще двом українцям: політологу Олесі Яхно та художнику Сергію Пояркову. І хоча вони у своїх виступах захищали українську позицію, абсолютно незрозуміло, навіщо вони взагалі погодилися виступати на пропагандистському російському телеканалі. Хочуть популярності? Поряд із Шуфричем вони її отримали.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme