Бойовики готуються до посиленого штурму Авдіївки, - Тимчук

Протягом наступної доби бойовики продовжуватимуть нарощувати вогневі атаки проти українських військ і Авдіївки

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Depo.ua.

За його даними, протягом доби російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували спроби відтіснити передові підрозділи ЗСУ в районі Авдіївки, ДФС і Ясинуватської розв'язки.

"Неодноразово силами до посиленої роти, а також окремими взводами і дрібними піхотними групами окупанти атакували передові позиції сил АТО на цій ділянці, діяли за підтримки окремих одиниць бронетехніки (в основному БМП-12, також відзначалися дії не менше двох танків), стовбурних артилерійських систем (122-мм і 152-мм) і мінометів (120-мм і 82-мм)", - поінформував Тимчук.

Крім спроб атакувати, окупанти інтенсивно вели мінометний-артилерійський вогонь, в тому числі реактивної артилерії (зафіксовано застосування батареї 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" з житлових кварталів) з тактичних тилах ЗСУ, в тому числі по житлових кварталах Авдіївки.

Проте українські війська дали бойовикам вогневу відсіч, у результаті чого окупанти змушені були після нетривалого вогневого бою відійти на вихідний рубіж.

"В даний час окупанти проводять перегрупування своїх сил і засобів на даній ділянці, підтягують посилення і вогневі засоби. Не виключено, що протягом наступної доби бойовики будуть продовжувати нарощувати зусилля, в тому числі інтенсивність вогневого впливу по позиціях українських військ і населеного пункту Авдіївка", - зазначив військовий експерт.

Нагадаємо, бойовики вже четвертий день поспіль штурмують позиції сил АТО в районі Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme