Бойовики знову штурмували позиції ЗСУ поблизу Авдіївки

Вранці бойовики знову штурмували позиції Збройних сил України (ЗСУ) поблизу Авдіївки, атака триває

Про це йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні сили російсько-окупаційних військ продовжили обстріли українських позицій поблизу Авдіївки. Противник застосовував реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", артилерію калібру 152 міліметра, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вночі окупанти здійснили спробу штурму наших позицій. Атака провалилася. Ворог відступив. О 7-й годині російсько-окупаційні війська силами групи близько 30 осіб здійснили чергову спробу штурму. Противника зупинено. Бій триває. Ситуація уточнюється", - йдеться в повідомленні.

Як уточнив в ефірі "112 Україна" речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін, Авдіївка не єдина точка на лінії розмежування, де сьогодні тривають обстріли. "Також по Пісках вогонь вів танк. На маріупольському напрямку по Красногорівці вогонь вели з танка, 122-мм артилерії, 120-мм, 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Також з 122-мм артилерії по Богданівці. По Водяному, Новогригорівці – з гранатометів, стрілецької зброї. На луганському напрямку також працювала 152-мм артилерія. Вели вогонь по Гур'ївці. Також по Кримському з більш легкого озброєння", - сказав він.

При цьому Матюхін підкреслив, що на цю хвилину серед наших військових немає ні поранених, ні загиблих. Наші військові відкривають вогонь у відповідь на обстріли бойовиків скрізь, де це необхідно.

За його словами, місія ОБСЄ фіксує всі порушення режиму припинення вогню. "Сподіваюся, що хоча б частину з того, що зараз відбувається в Авдіївці, фіксують. Я думаю, що навіть не частину. Напевно, фіксують все. Але хотілося б, щоб нарешті на це почав реагувати світ", - додав він.

Нагадаємо, за минулу добу в районі проведення АТО бойовики 86 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Один український військовик загинув, дев'ятеро дістали поранення, ще дев'ятеро були травмовані.

Сьогодні бойовики вже четвертий день поспіль штурмують позщиції сил АТО в районі Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme