Авдіївка всіяна нерозірваними снарядами, - Зубко

Близько 30% випущених бойовиками по Авдіївці снарядів не розірвалися і їх потрібно розмінувати

Про це на засіданні уряду повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає Depo.ua.

"Вчора відбулося засідання штабу в Авдіївці. Були розглянуті всі кризові сценарії від найкритичнішого до систем життєзабезпечення, які сьогодні функціонують у мінімальному режимі, згідно з яким сьогодні підтримується температурний режим у 153 багатоповерхових будинках на рівні 12-15 градусів. Сьогодні забезпечена подача питної води до цих будинків, але, з іншого боку, енергопостачання досі відсутнє", – сказав Зубко.

Він уточнив, що аварійно-рятувальна та ремонтна бригади знаходяться в стані повної бойової готовності, щоб вирушити на місце відновлення енергопостачання.

"Також саперні бригади, які повинні пройти і розміновувати. Тому що 29-31 січня було випущено велику кількість снарядів, які десь на рівні 30%, які не розірвалися, і там потрібно розмінування. З іншого боку, нам сьогодні тільки заважає відсутність "режиму тиші" на нашій території. Найголовніше – це район промзони і Старої Авдіївки. Системи життєдіяльності теплопостачання, водопостачання функціонують. Люди працюють у тризмінному режимі на коксохімічному комбінаті. Те, що було потрібно від центральних органів влади, а також місцевої адміністрації, всі ці шляхи забезпечено", – додав Зубко.

Нагадаємо, бойовики вже четвертий день поспіль штурмують позиції сил АТО в районі Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme