Жебрівський доповів Порошенку про ситуацію в Авдіївці

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський доповів президенту України про ситуацію в Авдіївці

Про це повыдомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Ремонтні бригади підготовлені до негайного виїзду, щоб полагодити системи електро - та газопостачання", - повідомив в ході звіту про ситуацію в Авдіївці Павло Жебрівський.

За словами Павла Жебрівського, повідомив Святослав Цеголко, припинення вогню є головною умовою для початку ремонтних робіт. "Роботи почнуться відразу після підтвердження тиші - припинення обстрілів з боку російських бойовиків - спостерігачами ОБСЄ", - додав прес-секретар Петра Порошенка.

При цьому він зазначив, що за даними Генерального штабу, тищина зберігається тільки на Ясиноватовском напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російські бойовики продовжують обстріли.

Новини за темою: США висловили стурбованість гуманітарною ситуацією в Авдіївці, - посол

"Як дожив Павло Жебрівський, Центральна міська лікарня Авдіївки забезпечена автономними засобами електропостачання і працює в штатному режимі. В Авдіївці вже організовано 11 пунктів обігріву", - повідомив прес-секретар Петра Порошенка. Він також зазначив, що за дорученням президента, свої намети і польові кухні надали і військові. "Місцеві жителі забезпечуються гарячим харчуванням", - додав він.

Також в ході доповіді, зазначає прес-секретар президента, Павло Жебрівський повідомив, що Донецька ВГА опрацьовує питання добровільної евакуації жителів міста. "В першу чергу дітей та інвалідів. Для цього підготовлені спеціальні автобуси. Бажаючим виїхати слід звертатися в міську раду", - повідомив Святослав Цеголко.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ. Мешканців міста вже готують до евакуації. Для цього підготували два потяги та 80 автобусів.

Через події в Авдіївці президент Петро Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, повернувшись до України. Він доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme