Запорізький губернатор доручив готуватися до прийому біженців з Авдіївки

Запоріжжя увійшло в перелік десяти населених пунктів України, що мають прийняти евакуйований з Авдіївки в разі потреби

Про це заявив голова ЗОДА Костянтин Бриль заявив сьогодні, 31 січня, під час наради з керівниками структурних підрозділів обладміністрації і силовиками, передає портал Depo.Запоріжжя.

За словами очільника регіону, у разі ускладнення ситуації в місті Авдіївка пріоритетними завданнями для місцевих органів влади та служб цивільного захисту є 100-відсоткова готовність надати допомогу постраждалим унаслідок військового конфлікту на сході України.

Бриль дав доручення проінспектувати об'єкти медицини, освіти та соціального захисту населення для розрахунку відповідних резервних фондів. Адже в разі евакуації населення першочергова допомога знадобиться близько 12 тисячам громадян, які будуть переміщені у 10 найближчих до Авдіївки населених пунктів, у тому числі до Запорізької області.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ, попри гарантії російської сторони щодо припинення вогню з 10:00 до 17:00. За неофіційними даними, з частини міста вже почалася евакуація місцевих мешканців. А в Кремлі заявили про окупацію Авдіївки бойовиками.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що запорізький бізнесмен готовий поселити в себе біженців з Авдіївки. Що побачив в Авдіївці запорізький волонтер, дивіться тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme