В ЗСУ посилюють морально-психологічний аспект

У війська відправляють модернізовані похідні автоклуби-друкарні

В ЗСУ посилюють морально-психологічний а…

Новий похідний автоклуб (ПАК-Д) оснастили надсучасним обладнанням, що має широкий спектр можливостей для вирішення завдань морально-психологічного забезпечення військ, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

Все більшої актуальності набувають заходи морально-психологічного забезпечення власних збройних сил. У вирішенні таких завдань у польових умовах ефективним технічним засобом пропаганди є похідний автоклуб.

Військові частини ЗСУ укомплектовані похідними автоклубами ПАК-65/70. Ці автоклуби ще з далеких 70–90-ті років. В період АТО назріла гостра необхідність їх осучаснення.

"За безпосередньої участі офіцерів нашого управління почалася модернізації наявних ПАК-65/70, насамперед для військових частин, що виконували завдання в районі АТО, - каже начальник відділу ГУморально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Володимир Дем'яненко. - Робили демонтаж застарілого обладнання й встановлювали сучасну мультимедійну та підсилювальну апаратуру, комплекти супутникового телебачення, що дало змогу перетворити ПАК-65/70 на такий собі похідний кіно- й відеосалон. Це значно поліпшило рівень організації інформаційно-пропагандистського забезпечення особового складу."

За його словами, силами військових частин та за рахунок волонтерської допомоги здійснили переоснащення кількох десятків похідних автоклубів. Таким чином модернізований ПАК-65/70 став перехідним етапом в укомплектуванні українських військ мобільними технічними засобами пропаганди.

Пізніше на ТОВ ІНТЕРКАРГОТРАК" розробили похідні автоклуби-друкарні ПАК-Д й розпочали їх серійне виготовлення. Автоклуб розмістили на базі автомобільного шасі вітчизняного КрАЗ.

Як розповідає Володимир Дем'яненк, новий автоклуб оснастили надсучасним обладнанням, і він має широкий спектр можливостей. Наприклад, він транслює відеосигнал за допомогою засобів відеопроекції в будь-який час доби, здійснює прийом сигналу супутникового, ефірного телебачення та передає до засобів візуалізації та звукомовлення, трансляцію радіопередач та аудіозаписів через акустичну систему.

А ще автоклуб повноцінно виконує функції мобільної польової друкарні. І ще в комплект обладнання входить ПК з виходом в інтернет. Окрім того, ПАК-Д оснащено дизель-генератором, який у разі потреби забезпечить його роботу в автономному режимі.

Вже навіть і пройшли визначальні відомчі випробування ПАК-Д. Нині Генеральний штаб ЗСУ опрацьовує визначений комплект документів на допуск до експлуатації техніки підрозділами в особливий період і під час АТО та отримання з бюджету необхідного фінансового ресурсу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme