UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ООН похвалили Україну і закликали до припинення бойових дій на Донбасі

В прес-релізі ООН йдеться про те, що уряд України докладає всіх зусиль для підтримки своїх громадян, та про необхідність негайного припинення бойових дій

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Центр новин ООН.

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні та представники міжнародного гуманітарного співтовариства заявили, що вкрай стурбовані стрімким погіршенням ситуації в сфері безпеки на сході України і положенням мирного населення по обидві сторони від "лінії розмежування". Багато жителів сходу України залишилися без води і опалення. І це в умовах зими, коли температура повітря опускається нижче -10 градусів за Цельсієм.

"Необхідно домагатися негайного припинення бойових дій з тим, щоб запобігти подальшій загибелі людей і надати можливість ремонтним бригадам в терміновому порядку приступити до ремонту важливих об'єктів інфраструктури, від яких залежить життя сотень тисяч цивільних осіб", - заявив Координатор з гуманітарних питань ООН в Україні Ніл Уокер.

У прес-релізі Управління ООН з координації гуманітарних питань зазначається, що особливе занепокоєння викликають наслідки обстрілів для цивільного населення по обидві сторони від "лінії розмежування".

Продовжує надходити інформація про постраждалих. Прицільні пошкодження цивільної інфраструктури посилюють скрутне становище місцевих жителів і можуть призвести до незворотних наслідків.

"Уряд України докладає всіх необхідних зусиль для надання підтримки людям і координації гуманітарних зусиль", - йдеться в заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань.

В ООН закликають провести термінові ремонтні роботи для відновлення функціонування системи опалення. "В умовах зими, коли температура повітря значно нижче -10 градусів за Цельсієм, нефункціонуюча система опалення може замерзнути. В цьому випадку для її перезапуску буде потрібно кілька тижнів", - попереджають в ООН.

Нагадаємо, що на сьогоднішньому засіданні ОБСЄ у всьому, що відбувається в Авдіївці, звинуватили Росію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme