В Індії знайшли сім'ю гномів

В індійському місті Хайдарабад живе сім'я з 11 осіб, 9 з яких страждають від рідкісного захворювання - їх руки і ноги сильно коротші, ніж у здорових людей

Місцеві жителі прозвали карликів з роду Чаухан гномами. Незважаючи на непрості умови і недружню оточення, індійці не опускають рук, передає Depo.ua з посиланням на NY Post.

Представники родини Чаухан страждають від ахондроплазії, формою карликовості, яка характеризується нормальним розміром тулуба хворого і короткими кінцівками.

За словами глави сім'ї Рама Раджа, раніше у нього було 20 родичів, 18 з яких вважалися "гномами". На жаль, за останні роки кілька близьких Раджа померли. Чоловік каже, що люди, які страждають на карликовість, з часом починають відчувати страшні болі в ногах.

"З роками наші ноги наче розм'якшуються. Ходити стає все складніше, починаються болі в хребті і шиї", - розповів Радж.

Кілька його старших родичів ходять виключно з паличками або їздять на інвалідних візках. Втім, здоров'я - не єдина проблема, з якою чоловікові доводиться стикатися щодня.

"Часто незнайомці на вулиці починають сміятися над нами. Вони чіпають нас і обзивають гномами", - розповів індієць. Представникам його сім'ї також вкрай не просто знайти роботу.

"Я працюю аніматором на весіллях. Одягаю костюм і зустрічаю гостей. Коли весіль немає, доводиться підробляти в продуктовому магазині родичів. Деякі мої близькі не можуть працевлаштуватися роками. Роботодавці думають, що ми ні на що не придатні", - повідав житель Хайдарабаду.

Як би там не було, деякі родичі Раджа вважають, що їх карликовість - це свого роду друк бога.

"Ми відрізняємося від усіх і віримо, що бог не просто так зробив нас такими. Ми особливі, ми йому для чогось потрібні", - заявив індієць.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme