В Авдіївці оголошено надзвичайний стан: Людей евакуюють (ОНОВЛЕНО)

У старій частині Авдіївки почалась евакуація населення через потужні обстріли з боку бойовиків 

В Авдіївці оголошено надзвичайний стан:…

Про це повідомив у Facebook народний депутат Євген Дейдей, який перебуває в зоні АТО, передає Depo.Донбас.

Вранці 31 січня голова Донецької обасної ВЦА Павло Жебрівський розповів про заходи, які вживаються для підтримання життєдіяльності Авдіївки

На своїй сторінці у Facebook він написав, що розпорядився терміново виділити додаткові кошти із обласного бюджету для Авдіївки в рамках оголошення надзвичайного стану у місті

"Організували чітку взаємодію Координаційного штабу із головами міст та райдержадміністрацій області. На випадок необхідності, відпрацювали алгоритм доставки хворих до суміжних населених пунктів. А також алгоритм надання швидких допомог та автотранспорту, у випадку евакуації населення", - написав він.

За словами Жебрівського, у містах області розгортаються місця прийому мешканців Авдіївки а також дітей у дитячих закладах області.

"Підчас ранкової координаційної наради поступила інформація від СЦКК про те, що надійшла письмова гарантія з російського боку про припинення обстрілів від 10:00 до 17:00. Ремонтні бригади приступають до роботи. Очікуємо на прибуття до Авдіївки представників місії ОБСЄ для роботи в дзеркальному режимі", - написав він.

"Скординували дії керівників міст і районів області на випадок можливої евакуації мешканців Авдіївки. Станом на зараз, впродовж дня можемо евакуювати до 8 тисяч осіб. Міста області, станом на зараз, готові прийняти до 9 тис осіб. У дитячих заклади області готові в будь-який момент прийняти понад тисячу дітей. На під'їзді до міста близько 10 тон продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні", - повідомив Жебрівський.

Також він повідомив, що цілу ніч Авдіївську промзону активно обстрілювали бойовики.

За даними Жебрівського нині в Авдіївці мешкає близько 16 тис людей. Із них 2 тисячі – діти. (Голова поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін вчора, 30 січня, повідомляв про 25 тис мешканців - ред.)

У місті - 153 багатоповерхових будинки та 3,5 тис будинків приватного сектору.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme