Україна ініціюватиме дебати в Радбезі ООН щодо Авдіївки

Україна буде ініціювати термінові дебати в Раді Безпеки ООН щодо ситуації в Авдіївці

 

Про це в ефірі "112 каналу" заявив голова української делегації в ПАРЄ, нардеп від БПП Володимир Ар'єв, передає Depo.ua

"Ми бачимо, що зараз місія ОБСЄ терміново скликає нараду з приводу ситуації, що склалась в Авдіївці. Україна буде ініціювати термінові дебати в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй. Рада Європи, зокрема Парламентська Асамблея, яка і в жовтні та на останній сесії вимагає дотримання виконання Мінських угод від усіх сторін, міжнародна спільнота має відреагувати на те, що робиться, це явне порушення Мінських угод. Якщо Парламентська Асамблея Ради Європи наполягає на виконанні Мінських угод в повному обсязі із резолюції в резолюцію, то заклик до російської сторони, яка контролює бойовиків, і надсилає ще на Донбас своїх найманців, повинен бути. Ми бачимо зараз на сторінці ПАРЄ співчуття Педра Аграмунта про жертв атаки в Алеппо, але ми досі не бачимо жодної реакції на грубе порушення перемир'я на Донбасі", – сказав він.

За словами Ар'єва, резолюція про ситуацію в Авдіївці може бути прийнята тільки на наступній сесії ПАРЄ, яка має бути в квітні, або під час засідання постійного комітету, який відбуватиметься в березні.

"Можливо, це буде швидше до тієї дати…Наразі, потрібна вербальна позиція із Ради Європи, від Генсекретаря Ягланда та від президента ПАРЄ Педро Аграмунта, для того, щоб вони показали та підтвердили і зараз свою відданість мирному процесу, яку вони постійно декларують".

"Ми бачимо лише заяви про необхідність співпраці з Росією, але в даному разі буде абсолютно логічно, якщо керівництво Асамблеї зробить відповідну заяву, і звернеться не тільки до них, так само до доповідачів моніторингового комітету ПАРЄ щодо України, щоб вони теж, як доповідачі ПАРЄ, зробили відповідні заяви по ситуації в Україні, відреагували і засудили обстріли Авдіївки, які тривають досі", – відзначив нардеп.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ. Мешканців міста вже готують до евакуації. Для цього підготували два потяги та 80 автобусів.

Через події в Авдіївці президент Петро Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, повернувшись до України. Він доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme