У Полтаві створили газету про переселенців

Переселенці створили власну газету, в якій розповіли про позбавлених дому та вигнаних з рідного краю через війну

У Полтаві створили газету про переселенц…

Аби українці, що живуть на мирних територіях, могли дізнатися більше про біженців із зони АТО було створено проект "Чужа Батьківщина: біженець у рідній країні", що функціонує вже два роки, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на 0532.

Функціонує проект за фінансового сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини. В його рамках було створено друковане видання "Ми є газета про переселенців в Україні", яке презентували у Полтавській обласній науковій бібліотеці ім. І. Котляревського.

Організатори проекту зазначили, що в редакційному складі газети – вимушені переселенці, які за допомогою українсько-німецького проекту отримали змогу навчатися основам журналістики на спеціальних тренінгах, розповідаючи свої історії та створюючи з них повноцінні статті.

Над виданням журналісти-аматори працювали чотири місяці. Це безкоштовний, одноразовий проект, тираж котрого сягнув п'яти тисяч. Газета повноколірна, дуже стильна на вигляд. На її сторінках представлено розповіді про наших співвітчизників, позбавлених дому, вигнаних з рідного краю через війну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme