У Харкові зеку накинули рік в'язниці за нелюбов до чистоти

Засуджений відмовився виконувати законні прохання адміністрації

У Харкові зеку накинули рік в'язниц…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 24 січня ухвалив Червонозаводський районний суд міста Харкова. Чоловік, який був засуджений Орджонікідзевським районним судом за скоєння злочинів за ч. 4 ст.187, ч.2 ст. 345, 70 Кримінального кодексу України до 10 років позбавленні волі, наразі відбуває покарання у Диканівській виправній колонії. В місцях позбавлення волі він перебуває з 13 грудня 2013 року.

За даними суду, чоловік постійно порушує режим відбування покарання та розпорядок дня, за що має 18 дисциплінарних стягнень, однак на шлях виправлення не став та продовжив порушувати режим.

Так, 17 жовтня 2016 року адміністрація колонії, забезпечивши порушника та його співкамерників необхідним інвентарем, запропонувала їм прибрати в камері. Однак, зловмисник в категоричній формі відмовився прибирати, мотивуючи свою відмову тим, що це принижує його людську гідність.

Того ж дня ситуація повторилася вдруге.

Таким чином засуджений порушив вимоги п. 29 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

Органом судового розслідування дії порушника були кваліфіковані за ст. 391 Кримінального кодексу України, як злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань.

24 жовтня 2016 року між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання провини.

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене сторонами покарання – один рік позбавлення волі.

До призначеного покарання суд частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Орджонікідзевського районного суду та остаточно призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme