UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові покажуть роботи львівського писанкаря

У художньому музеї відкриється виставка львівського писанкаря Олександра Опарія

У Харкові покажуть роботи львівського пи…

Як повідомили су прес-службі Харківської ОДА, презентація експозиції "Мистецькі обрії Олександра Опарія" відбудеться завтра, 1 лютого о 16:00 у виставковій залі музею.

За відомостями ОДА, Опарій визнаний одним з найкращих писанкарів в Україні. До експозиції виставки увійшли писанки з порцеляни. Художник звертається й до гуцульської традиції з її ілюстративністю – кониками, птахами, церквами, хрестами, пише за полтавськими мотивами, збагачує узори цікавими авторськими композиційними рішеннями. Митець декорує культовим петриківським орнаментом порцеляновий посуд, широко представлений на виставці, – блюда, вази, чайні та кавові сервізи.

ДовідкаDepo.Харків. Олександр Опарій народився 20 червня 1973 року в селі Перехрестівка Роменського району на Сумщині. У 2002-2008 рр. навчався у Львівській національній академії мистецтв, де і залишився після закінчення працювати викладачем на кафедрі текстилю. Колекціонер українського народного одягу. Захоплюється петриківським розписом на порцеляні. Відомий український писанкар. Багато працює в галузі художнього текстилю: вільний розпис і друк на тканині, гладкий гобелен, ремізне ткацтво, гарячий батік. Учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Твори майстра зберігаються в багатьох провідних музеях України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme