UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Дунаївцях каналізаційна система працює "на межі"

Каналізаційна система в місті є лише на 40% від потреби

У Дунаївцях каналізаційна система працює…

У Дунаївцях система водовідведення діє лише у третини дунаївчан, оскільки каналізацію прокладено лише на 40% території міста, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на ХОДТРК.

За словами теперішніх чиновників, свого часу споруджували цю систему без єдиного плану.

Торік за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Дунаївцях розпочали реконструкцію очисних споруд та напірного колектора. На це виділили понад 2 мільйони гривень, у тому числі майже півмільйона з міського бюджету. Для завершення реконструкції потрібно іще 14 мільйонів гривень.

Як каже Дунаєвецький міський голова Веліна Заяць, тарифи на послуги водопостачання та водовідведення не покривають витрат на проведення капітальних ремонтів та будівництво нових водогонів.

"Через посуху минулого року у селах громади виникли серйозні проблеми з водопостачанням. Тож постало питання про будівництво і ремонт водозаборів. Цього року – йдеться про 24 таких водозабори, 24 водонапірні башти, а також ремонт 72-ох кілометрів водопровідних мереж. Нині 70 відсотків міської водопровідної мережі перебуває у незадовільному стані. На 2017 рік визначено черговість проведення робіт та виготовлення проектної документації з будівництва нових водогонів", - повідомляють у міській раді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme