США і Ізраїль підтвердили: Іран випробував балістичну ракету

Іран провів своє перше ракетне випробування після того, як президент Трамп набув офіційних повноважень

Цю інформацію підтвердили представники американської і ізраїльської влади, передає Depo.ua з посиланням на The New York Times.

"Іранська ракета пролетіла близько 600 миль (приблизно 960 км), але її боєголовка, за повідомленнями, вибухнула перед завершальною точкою польоту. Залишається неясним, чи була ця детонація випадковою чи навмисною", - зазначає видання.

Речник Білого дому Шон Спайсер у цьому з'язку в понеділок заявив, що американська сторона "вивчає достеменний характер запуску".

Постійний представник Ізраїлю при ООН Дені Денон уже звинуватив Іран у порушенні резолюції Ради Безпеки, прийнятої в 2015 році – після підписання ядерної угоди з Тегераном у Відні. Сама угода стосується тільки іранської ядерної програми, однак після цього держсекретар США Джон Керрі вів переговори з іранською стороною протягом кількох днів щодо узгодження тексту резолюції Ради Безпеки з питань створення ракет.

Якщо в попередній резолюції ООН забороняла Ірану проводити тести балістичних ракет, то в ухваленому документі РБ ООН "закликала Іран не проводити будь-якої діяльності, пов'язаної з балістичними ракетами, призначеними та здатними нести ядерну зброю, включаючи запуски з використанням такої технології балістичних ракет".

Іран, зі свого боку, заявив, що, оскільки він не має програми створення ядерної зброї, його ракети не призначені та не спроможні доставляти ядерні боєголовки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme