Російські мобільні оператори можуть позбутися 3G-ліцензій через Крим

Навесні 2017 року у трьох найбільших російських мобільних операторів закінчуються федеральні ліцензії на зв'язок третього покоління (3G)

У Роскомнадзорі будуть вирішувати, як продовжити їх після анексії Криму, щоб компанії не підпали під санкції, передає Depo.ua з посиланням на РБК.

2 лютого в Роскомнадзорі відбудеться нарада за участю представників трьох найбільших російських стільникових операторів - МТС, Мегафон і Вимпелком, на якому буде обговорюватися питання продовження ліцензій на надання послуг зв'язку в стандарті UMTS (3G).

Відзначається, що оператори отримали федеральні ліцензії 3G на конкурсі в травні 2007 року. Термін їх дії - 10 років. За умовами ліцензій компанії повинні надавати послуги на території всієї країни. На Крим, який був анексований Росією на початку 2014 року, ці вимоги не поширювались.

До 1 січня 2017 року діяло затверджене урядовою постановою №1326 положення про особливості застосування законодавства Росії у сфері послуг зв'язку на територіях Криму і Севастополя. Згідно з цим документом, ліцензії, дозволи на використання радіочастот і нумерації, видані на всю країну, не діяли на півострові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme