Радбез ООН терміново збирається через "ядерні вибрики" Ірану

Рада Безпеки ООН в терміновому порядку обговорить проведене Іраном ракетне випробування

Засідання скликано за ініціативою США, повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Ініціатором скликання Радбезу виступили США після звернення постійного представника Ізраїлю, який вимагав від ООН негайної реакції. "З огляду на здійснений Іраном 29 січня запуск балістичної ракети середнього радіусу дії Сполучені Штати пропонують провести термінові консультації Радбезу", - йдеться в заяві, поширеній представництвом США при ООН.

Постійний представник Ізраїлю Дані Данон мотивував свою вимогу тим, що Іран порушив відповідну резолюцію Радбезу, яка забороняє Тегерану виробляти і випробовувати ракети, що можуть нести ядерний заряд

Нагадаємо, Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності вперше після вступу Дональда Трампа на посаду президента США.

Згідно з повідомленням, випробувальний пуск був проведений 29 січня на відомому тестовому майданчику за межами міста Семнан в 225 км від Тегерана.

Прийнята в липні 2015 року резолюція ООН №2231 закликає Іран не проводити подібні випробування. Таким чином, Іран порушив цю резолюцію.

Як повідомлялося, під час виборчої кампанії Дональд Трамп заявляв про можливість розірвати або переглянути угоду про обмеження атомних програм Ірану в обмін на скасування санкцій.

Трамп також критикував угоду за те, що вона, на його думку, гарантує Ірану занадто багато.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme