Названі найгарячіші точки в зоні АТО: окупанти гатять з "Градів"

Ситуація на фронті залишається напруженою, бойовики луплять з "Градів", і не лише під Авдіївкою, але й на Маріупольському напрямку

За даними волонтерської організації "Повернися живим", у районі Маріуполя – між Водяним і Широкіним – по нашим позиціям росіяни випустили касету "Граду". Не припиняються обстріли зі ствольної артилерії – 152 мм, 122 мм, передає Depo.ua.

Вчора ввечері та сьогодні вночі з Докучаєвська наші позиції в районі Новогригорівки накрили 120 мм мінами. Втрат серед українських бійців немає.

По Мар'їнці та Красногорівці терористи також гатили з 82 мм, 120 мм і артилерії – 122 мм.

Найнапруженішою залишається ситуація в Авдіївці

"Вночі та до ранку місто обстрілювали з артилерії та "Градів". Є влучання в стару і нову частини міста, в житлові квартали. Артилерійський обстріл не стихав до 10 ранку. Потім, за словами військових, дещо стало тихіше. За словами (голова Донецького ВЦА) Жебрівського, російська сторона пообіцяла припинення вогню з 10 ранку до 17:00, аби дати змогу відремонтувати лінії електропередач. Але штурм позицій ЗСУ продовжується. Серед українських військових є поранені", – зазначили волонтери.

Дещо спокійніше в районі Зайцевого – працюють 82 мм міномети.

У районі Світлодарської дуги обстрілюються так само артилерією. Щовечора тут працюють міномети та САУ.

В районі Попасної вдень працюють міномети та СПГ, вночі стає гірше – "працює" 122 мм артилерія.

"З радіоперехоплень чути, що росіяни в цьому районі переживають, аби ЗСУ не пішли у наступ. Постійно запрошують режим припинення вогню", - зазначили в "Повернися живим".

Нагадаємо, що найбільш гаряча точка на фронті - місто Авдіївка, яке посилено обстрілюють бойовики.

Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ, попри гарантії російської сторони щодо припинення вогню з 10:00 до 17:00. З міста почалася евакуація місцевих мешканців. А в Кремлі вже заявили про окупацію Авдіївки бойовиками.

Президент доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через ситуацію в Авдіївці. Через події в Авдіївці Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, терміново повернувшись до України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme