На Полтавщині для вагітних з резус-конфліктом придбали спеціальний препарат

У Кременчуці пологовий будинок отримав 80 доз ін'єкцій препарату, за допомогою якого вирішується проблема з резус-конфліктом у вагітних

На Полтавщині для вагітних з резус-конфл…

Кременчуцький пологовий будинок отримав 80 доз ін'єкцій анти- Д-імуноглобуліну, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Кременчуцької міської ради.

З допомогою цього препарату вирішується проблема з резус конфліктом у вагітних. Такої його кількості має вистачити на рік.

Вводитимуть ін'єкцію всім жінкам із відповідним діагнозом, а для кременчужанок, які мають на безкоштовні пологи та ведення вагітності, ін'єкція буде безкоштовною.

Лікарі наголошують, що патологія, коли мати має негативний резус фактор крові, а її дитина – позитивний, не просто ускладнює перебіг вагітності, а й може призвести до її переривання.

Представники влади зазначили, що раніше препарат анти- Д- імуноглобуліну виробляли на Луганщині, наразі ж поставки припинили. Але вихід із цієї складної ситуації було знайдено. На зустріч Кременчуцькій міській владі пішли в Дніпровській станції переливання крові, де виробляється анти –Д- імуноглобулін для своїх місцевих потреб.

Зважаючи на ситуацію з резус конфліктом у вагітних кременчужанок, в установі виробили додаткову кількість для Кременчуцького пологового будинку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme