На Хмельниччині руйнується архітектурна пам'ятка ХІХ століття

"Млин Ірафа", що на Смотричі, може щезнути зовсім

На Хмельниччині руйнується архітектурна…

Ущент зруйновані дах і стіни - все, що залишилося від пам'ятки місцевого значення ХІХ ст, відомої під назвою "Млин Ірафа", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Подолянин".

Розташована пам'ятка в каньйоні Смотричу.

За останній місяцьвся споруда перетворилася на купу каміння. Який катаклізм спричинив таке раптове руйнування - має з'ясувати поліція, адже після чергового звернення міської влади до місцевої прокуратури та поліції про руйнування пам'ятки відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.2 ст.298 ККУ.

Пам'ятка архітектури місцевого значення "Млин Ірафа ХІХ ст." із 30-х рр. ХХ ст. ще до 2005 р. використовувалася як цех із виробництва соків і плодових вин, її приміщення багато разів добудовувались і перебудовувались.

З 2010 р. млин Ірафа перебував у приватній власності і вже тоді зафіксували аварійний стан пам'ятки, який швидко погіршувався, та жоден із власників не вжив заходів для її порятунку.

Тоді, правда, власника притягнули до адміністративної відповідальності за невжиття заходів щодо належного утримання пам'ятки й ухиляння від підписання охоронного договору, та відбувся лише незначним штрафом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme