На Херсонщині двох агітаторів "Новоросії" посадили на 6 років

Новокаховський міський суд Херсонської області кілька днів тому виніс вирок двом місцевим жителям, які у червні 2014 року поширювали серед містян сепаратистську газету "Новоросія"

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу суду.

Жуналіст Олег Батурин уточнює, що засуджені погодилися співпрацювати з терористами в травні 2014 року. Кілька тисяч примірників "Новоросії" один фігурантів справи отримував з Донецька службою доставки.

Крім того, чоловіки проводили на Херсонщині мітинги на підтримку "русского мира". Вони пропонували іншій людині роздавати друковану продукцію терористиів за 200 гривень, при чому той мав робити це вночі.

Затримані під час допиту не визнавали своєї провини і повторювали, що поширювали газету для "ознайомлення мешканців міста з позицією східного регіону України щодо вирішення конфлікту мирним шляхом".

Суд визнав чоловіків винними за ч. 1 ст. 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади"), ч. 2 ст. 110 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"). В якості покарання вони отримали 6 та 6,5 років позбавлення волі.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme