"Метінвест" закликає зупинити військове протистояння в районі Авдіївки, щоб уникнути гуманітарної катастрофи

Група "Метінвест" закликає зупинити військове протистояння в районі Авдіївки (Донецька обл.) для запобігання гуманітарної катастрофи, пов'язаної з зупинкою найбільшого в Європі Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) і можливим припиненням постачання тепла мешканцям

Як заявила компанія, зупинка АКХЗ може призвести до гуманітарної катастрофи в місті, передає Depo.ua.

У заяві нагадується, що в результаті обстрілу, пошкодили лінії електропередач, підприємство знеструмлено і знаходиться в стані гарячої консервації.

В разі повної зупинки АКХЗ під загрозою опиниться опалення всій Авдіївки. В даний час в місті відсутня електро - і водопостачання.

Група "Метінвест" закликає всі сторони конфлікту негайно припинити бойові дії для здійснення ремонту лінії електропередач, відновлення електро - та водопостачання в місто.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що "колеги в Авдіївці докладають героїчних зусиль для вирішення даної ситуації".

"Однак тільки нашими силами, без домовленостей з учасниками збройного конфлікту, вирішити проблему неможливо. Тому ми сподіваємося, що всі сторони негайно сядуть за стіл переговорів, щоб запобігти насувається лихо. Співробітники інших підприємств групи "Метінвест" не залишаються осторонь від біди в Авдіївці. На підприємствах Запоріжжя, Кривого Рогу та Маріуполя створені штаби для допомоги місту. Зараз вони фокусують свою діяльність на пошуку генераторів, наметів і обладнання для обігріву для жителів Авдіївки", - підкреслив Риженков, якого цитує прес-служба компанії.

Як повідомлялося, АКХЗ, зупинив роботу після обстрілу внаслідок знеструмлення, поки вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі і обігрів Авдіївки на коксовому газі.

В даний час в районі Авдіївки тривають інтенсивні артилерійські обстріли бойовиками. Місто було знеструмлено в неділю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme