UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Майже 80 тис. українських малюків чекають своєї черги, аби потрапити в садочок

Влада ж обіцяє зробити все можливе, аби вже за три роки такого явища, як черга в ДНЗ, не стало

Майже 80 тис. українських малюків чекают…

Місцеві органи влади мають упродовж трьох років ліквідувати черги дітей до ДНЗ, передає Depo.Хмельницький з посиланням на Урядовий портал. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи круглий стіл щодо обговорення пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року у вівторок.

"Треба дуже чітко ставити завдання для місцевих органів влади - треба у середньостроковій перспективі 3 роки покінчити із чергою у дитячі садочки", - сказав очільник кабміну.

Він повідомив, що загальна черга до дитячих садків у країні становить 79 тис. дітей. У 2016 році в Україні було створено 26,5 тис. місць у дошкільних закладах.

Пришвидшення створення нових дошкільних закладів дасть можливість 100% охопити дошкільною освітою наших дітей, підкреслив прем'єр-міністр.

"Не може 79 тис. дітей стояти у чергах. Це неприпустимо, коли діти удома втрачають можливості до підготовки, навчання, якихось базових речей. Протягом свого життя ми можемо закінчити декілька навчальних закладів, а в садочок і середню загальну школу можна піти лише раз", - наголосив Володимир Гройсман.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme