Маріупольський напрямок. ЗСУ вибивають терористів з висоти "Дєрзкая" (КАРТА)

ЗСУ взяли у напівкільце Комінтернове (після деокупації Пікузи) і ведуть бої з терористами за висоту "Дєрзкая"

Маріупольський напрямок. ЗСУ вибивають т…

На фоні боїв під Авдіївкою події на інших напрямках фронту відійшли на другий план. Проте, потрібно зауважити, що "повзучий наступ" ЗСУ, який розпочався ще в минулому році, і активізувався на початку 2017-го призвів до того, що повноцінна війна йде від Маріупольського до Луганського напрямків.

Нещодавно ми детально розписували, що ЗСУ влаштували напівоточення бойовикам і готуються звільнити Комінтернове (після деокупації Пікузи), яке терористи захопили в 2015-у році, і котре за Мінськом-1 має бути нашим.

Комінтернове вже у напівкільці завдяки чудовій операції морпіхів та одного з розвідувальних батальйонів. Наші військові повільно, але впевнено просувалися вперед із рухом по 100 метрів під вогнем противника та окопуванням.

У результаті просування морпіхів терористи активізувалися і почали обстрілювати позиції ЗСУ великим калібром.

Протягом вихідних усього діяло не менше 4-х вогневих підрозділів. Застосовувалися 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", гаубиці-гармати типу Д-3030А, також зафіксовано використання противником РСЗВ БМ-21 "Град" і установок "Град-П".

За наявними даними, обстрілам піддалися практично всі опорні пункти ЗСУ між трасою Маріуполь – Тельманове та Широкіно, а також в районі на північ від траси. Окупанти силами 2-х бронегрупп (по 2-3 ББМ) періодично обстрілювали наші позиції з укритих позицій з боку Саханки і Дзержинського.

Звичайно, що ЗСУ також працювали по позиціях ворога. Відомо, що наші удари лягали поблизу Саханки.

Досить важкі бої ведуться за висоту "Дєрзкая", яка розташована між Комінтерновим та Ленінським. Бойовики окопалися тут з 2015-го і вибити їх досить складно. Відстань між нашими та ворожими позиціями сягає 100-200 метрів. Перемога тут дуже важлива з точки зору подальшого просування вглиб окупованих територій.

Якщо ж говорити про взяття Комінтернового, то воно стане плацдармом для просування вперед у бік Заіченка та Червоноармійського і взяття під контроль старої траси Маріуполь-Новоазовськ (Маріуполь – Комінтернове-Заіченко-Червоноармійськ і поворот на південь у бік Новоазовська, а на північний захід до Октября).

Зазначимо, що рокадна траса Маріуполь-Новоазовськ аж до Широкиного знаходиться під нашим контролем. Перекриття старої траси, яка таким чином опиняється під вогневим контролем, дасть змогу нашій армії позбавити забезпечення сил у районі Октября (Верхньошироківського після деокупації).

До речі інформації з району Піщєвика надходить мало, але ще минулого тижня було відомо про спроби наших військових просуватися у бік Октября і спробу брати його у напівкільце.

За останню добу терористи зі 152 та 122 міліметрової артилерії вели вогонь по Водяному та Красногорівці. З мінометів різних калібрів обстрілювали Новотроїцьке, Красногорівку, Новогригорівку, Талаківку та Лебединське. З гранатометів та стрілецької зброї – Павлопіль, Талаківку, Лебединське, Гнутове, Широкине та Водяне.

І поки точаться бої інформації надходить дуже мало. З того, що відомо зараз, просування морпіхів терористам вдалося зупинити. Проте і наші сили не відходять, залишаючи Комінтернове у напівкільці і намагаючись вибити бойовиків з висоти "Дєрзкая".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme