"Командування мусить мати яйця": нардеп вимагає наказу стріляти по бойовиках під Авдіївкою

Українське командування має надати наказ на вогонь у відповідь по позиціях бойовиків, які обстрілюють мирний сектор Авдіївки та військових 

Про це повідомив народний депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей, передає Depo.ua.

"Зараз прямого контакту немає, стрілкотні немає, триває артилерійська дуель. Підмога не потрібна, сил вистачає, просто потрібна команда – вогонь… Ми не можемо бути цапами відбувайлами – нас б'ють, б'ють, за ці дні це дуже багато для перемир'я. Одне слово – відкрити вогонь, і ситуація відразу погасне", - зазначив Дейдей.

"Наше керівництво повинне мати яйця нарешті", - акцентував він.

Нардеп додав, що бойовики луплять прямо по житловому сектору.

"Там бойовиків не дуже багато, але в них є артилерія, реактивна. Сьогодні зранку 5 – 6 обстрілювали . Ці тварини насипають "Градом" в мирний сектор, 150-й, 200-й калібр. Просто по мирному сектору", - додав Дейдей.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ.

За словами голови Донецької ВЦА Павла Жебрівського наразі в Авдіївці забезпечено температуру батарей у житлових будинках в районі 30-40 градусів, а в самих домівках – 16 градусів тепла.

Президент доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через ситуацію в Авдіївці. Через події в Авдіївці Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, терміново повернувшись до України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme