Керуючому справами Львівської облради оголошено "офіційне попередження"

На Львівщині виник скандал із оприлюдненням на сайті облради проекту рішення, яким передбачено фактичне усунення першого заступника голови облради Парасковії Дворянин від співголовування у Конкурсній комісії обласного конкурсу мікропроектів

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин виніс "офіційне попередження" керуючому справами облради Валентину Харлову. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Леополіс.

Нагадаємо, що на минулому тижні виник скандал із оприлюдненням на сайті облради проекту рішення, яким передбачено фактичне усунення першого заступника голови облради Парасковії Дворянин від співголовування у Конкурсній комісії обласного конкурсу мікропроектів.

Як виявилось, цей проект рішення був ініційований не Олександром Ганущиним, а головами шести фракцій обласної ради (партій УКРОП, "Громадянський рух-Народний контроль", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Громадянська позиція", ВО "Батьківщина", Народний Рух України). Саме за їх підписами проект рішення "Про внесення змін та доповнень до Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2016-2020 рр" і був поданий до канцелярії Львівської обласної ради13 січня ц.р. На сайті обласної ради цей проект вже "висить" із правильно зазначеними ініціаторами.

Як зазначає Олександр Ганущин, упродовж 19-20 січня у виконавчому апараті облради було проведено службову перевірку на предмет того, чому ініційований головами фракцій проект рішення був оприлюднений на сайті обласної ради як ініціатива голови обласної ради.

"Як з'ясувалося, ця ситуація мала місце через некоректне поставлене завдання керуючого справами працівнику апарату ради. Враховуючи цю ситуацію керуючий справами обласної ради Валентин Харлов сьогодні (тобто 20.01.17р.-А.Б.) отримав офіційне попередження. Додам і те, що помилка була виявлена працівниками апарату і одразу виправлена. Також була розмова з усіма головами фракцій (ініціаторами проекту рішення), які з розумінням поставилися до ситуації, що мала місце, і претензій до апарату ради не мають"", – розповів Олександр Ганущин.

Виходить, що конфлікт зі "зниклим рішенням" формально вичерпано: винного знайдено. Хоча як бути з тими фракціями, які все-таки мають претензії до апарату? Також ніхто достеменно не може зрозуміти, що ж означає термін "офіційне попередження", яке Ганущин виніс Харлову. Бо такого поняття не існує ані в Кодексі законів про працю, ані в Законі України "Про службу в органах місцевого самоврядування". Бо згідно з чинним законодавством за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення: догана або звільнення.

Про попередження йдеться лише в Законі України "Про профілактику правопорушень", де попередження це – система засобів адміністративного примусу, спрямованих на недопущення здійснення наміру конкретної особи до початку зазіхання на вчинення правопорушень. І є лише два види попереджень: усне попередження про неприпустимість протиправних дій та офіційне попередження про неприпустимість учинення насильства в сім'ї. Що мав на увазі Олександр Ганущин, виносячи Валентину Харлову "офіційне попередження", можна лише здогадуватись.

Хоча досить дієвим інструментом впливу на нерадивих чиновників є позбавлення їх премій та всіляких надбавок. Бо ж не можна за постійні проколи постійно отримувати немаленькі премії. Для прикладу, керуючий справами Львівської обласної ради отримав у листопаді минулого року 270% премії від посадового окладу, а в грудні – вже 340%. Нагадаємо, що його оклад становить 3685 грн. А ще є ж різноманітні надбавки.

Але з таким дружнім "офіційним попередженням" після незрозумілої "службової перевірки" немає чого боятись! Бо й поняття "службової перевірки", про яку говорить Олександр Ганущин, також не існує.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme