UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Каспрук відмовився застосовувати право вето щодо перейменування парку в Чернівцях

Міський голова пояснив журналістам, чому він не буде застосовувати своє право вето

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "БукІнфо", за словами міського голови Чернівців Олексія Каспрука, перейменування парку "Жовтневий" на парк "Реформації" відбулося згідно вимог чинного законодавства.

Як відомо, перейменування парку "Жовтневий"викликало хвилю обурення у багатьох чернівчан. На сайті міськради вже зареєстрували декілька петицій про зміну назву парку і взагалі накладення мораторію майбутні перейменування.

"Мене запитують, чому я не застосував вето. Можу пояснити. Рішення ухвалено відповідно із законодавством, це повноваження сесії Чернівецької міської ради і відповідно петиція була розглянута згідно положення. Єдине, що міські депутати не прислухалися до думки топонімічної комісії, вона одноголосно виступила проти такого перейменування. Депутати не послухали фахівців. Рішення прийнято. Зараз зареєстровано декілька петицій на сайті міськради з вимогою скасувати рішення і дати парку іншу назву. Є достатньо велике збурення городян, тому думаю до цього питання ще повернемось. Такі речі не можна ухвалювати без публічного громадського обговорення", - заявив мер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme