Хто з політиків забув про Авдіївку

Страшні бої під Авдіївкою, схоже, не особливо бентежать багатьох наших політиків, які в цей час активно займаються самопіаром

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Хто з політиків забув про Авдіївку…

Реакція влади на ескалацію в зоні АТО виявилася оперативною: президент перервав офіційний візит до Німеччини, український МЗС ініціює проведення екстреного засідання Радбезу ООН. Ця тема піднята нашими дипломатами на інших міжнародних безпекових майданчиках, як-то ОБСЄ та Рада Європи.

Голосно про посилення путінської агресії говорять представники коаліції "БПП" та "НФ", а також "радикали" Ляшка. Ініціатива відкрити пункти збору найнеобхіднішого для мешканців Авдіївки, які озвучуються нардепами цих політсил, видаються цілком нагальним. Утім, дехто з представників депутатського корпусу у бажанні показати свою занепокоєність ситуацією дійшов до абсурду. Так, "єврооптимістка" Світлана Заліщук звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія скликати позачергове засідання парламенту. "Звертаюся до Андрій Парубій та лідерів фракцій розглянути можливість терміново зібрати парламент на позачергове засідання. Якщо не вдається зібрати кворум, провести раду коаліції в розширеному форматі для розгляду надзвичайної ситуації, яка склалася в Донецькій області", - заявила вона.

Чим саме може зарадити тут Верховна Рада – абсолютно незрозуміло. Але заява Заліщук – це хоча б якась реакція. На жаль, більшість політичних сил про бої в Авдіїївці – анічичирк. Промоніторивши сайти низки політичних сил, які позиціонують себе цілком проукраїнськими, можна побачити, що тема війни їх не обходить. Так, головна новина на сайті "Батьківщини" присвячена пропіареній заздалегідь поїздці Тимошенко до Сполучених Штатів. Чи не єдиний представник даної фракції, який відреагував на активізацію терористів – Ігор Луценко, який також заявив про необхідність проведення позачергової сесії. Причому, за словами Луценка, на цьому засіданні уряд повинен представити "план дій щодо перебудови відносин з ворогами та союзниками, для знаходження формату, котрий забезпечить деокупацію та мир". І це при тому, що всі в країні розуміють: єдиний план про "перебудову відносин з ворогами" наразі не може існувати в принцип. З огляду на це дана заява видається банальним піаром.

Не надто переймаються боями в Авдіївці і в "Самопомочі". На сайті про це – жодної згадки. А от Семен Семенченко вже встиг вигадати собі тему для піару. "Ситуація в Авдіївці повністю пов'язана з блокадою торгівлі на крові", - написав він у Facebook, звівши все до того, що саме блокада стала причиною активізації бойових дій. Якщо це й так, у чому є великі сумніви, то чим тут пишатися, не дуже зрозуміло.

Ще один медійний персонаж, нардеп Сергій Лещенко, зайнятий своїми справами. Яка там війна, коли є "супертема" - розкручування скандалу з телеканалом "112", який нібито намагаються взяти під контроль на Банковій. Тема для когось може й актуальна, проте складається стійке враження, що частина українського політикуму мислить іншими категоріями, аніж переважна більшість українців. Дочасні вибори, медіа-скандали, викидання компромату і тому подібне. Можна прогнозувати: коли в зоні АТО знову запанує хоч якесь перемир'я, ми почуємо від тих, хто сьогодні промовчав або просто безпринципно піарився, звинувачення на адресу влади, Генштабу, що і те вони зробили не так, і ще тут пилючку не витерли...

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme