UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Freedom House не вважає Україну вільною державою

Freedom House вважає, що Україна частково вільна держава

Про це під час брифінгу заявив директор представництва Freedom House в Україні Метью Шаафа, представляючи щорічну доповідь "Свобода у світі", передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"У доповіді Freedom House "Свобода у світі" в 2017 році рейтинг України залишився на рівні 3 бали і країна залишилася в категорії "частково вільні", - заявив Метью Шааф.

Він зазначив, що ключовий вплив на подібне рішення надали ряд подій, що відбулися в 2016 році. "Це політична боротьба на початку року і призначення нового прем'єр-міністра, який продовжив докладати зусилля для проведення реформ і усунення можливостей для корупції", - зазначив глава українського представництва Freedom House.

Метью Шааф також зазначив, що в питанні розслідування про злочини, вчинені в період Євромайдану влада України досягла мінімального прогресу.

За його словами, зусилля влади України в реалізації Мінських угод призвели до зниження жертв. "Однакуздовж лінії конфлікту тривали бої", - зазначив Матью Шааф.

Торкнувся Метью Шааф в ході своєї доповіді і ситуації, що склалася після вбивства журналіста Павла Шеремета. На його думку, після цього випадку поновилися побоювання щодо безпеки та свободи волі журналістів в Україні. "Деякі журналісти та медіа-організації зазнали насильства, погроз і образ протягом року як на території непідконтрольної території, так і на підконтрольній Україні", - зазначив він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme