Для евакуації мешканців Авдіївки підготували два потяги та 80 автобусів

Оперативний штаб відпрацював евакуацію близько 12 тисяч людей в Авдіївці до найближчих 10 населених пунктів

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в місті, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За його даними, жителів міста вивезуть до Краматорська, Костянтинівки, Дружківки, Покровська, Селидового, Горняка, Новгородського, Українська, Бахмута та Слов'янська.

Для такого плану підготували та тримають напоготові 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до трьох тисяч людей.

Крім того, Зубко повідомив, що для евакуації населення спланували роботу двох приміських електропоїздів, що можуть вивезти до однією тисячі 600 осіб за один рейс. Також, організували контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

Всього до аварійно-рятувальних робіт залучено 230 людей та 55 одиниць техніки.

У свою чергу, голова ДСНС України Микола Чечоткін зауважив, що у разі ускладнення ситуації вже сформували та утримують напоготові зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 людей.

За його словами, у найближчі дві доби синоптики прогнозують низьку температуру, до 18 градусів морозу.

"Враховуючи таку ситуацію пріоритетними завданнями для місцевих органів влади та служб цивільного захисту є недопущення виведення з ладу систем теплопостачання міста", - додав Чечоткін.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ.

За словами голови Донецької ВЦА Павла Жебрівського, наразі в Авдіївці забезпечено температуру батарей у житлових будинках в районі 30-40 градусів, а в самих домівках – 16 градусів тепла.

Через події в Авдіївці президент Петро Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, повернувшись до України. Він доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme