Через війну з маршрутниками в Конотопі можуть поставити на рейки трамвай-пам'ятник

Місто активно налагоджує альтернативні засоби пересування

Через війну з маршрутниками в Конотопі м…

В Конотопському трамвайному парку відремонтують та пустять на лінію чотири старих трамвайних вагони, повідомляє Depo.Суми.

Окрім цього планується перевірити технічний стан пам'ятника трамваю. Якщо він придатний, вагон капітально відремонтують та будуть використовувати для перевезень пасажирів, інформує 05447.

На черговій сесії міської ради народні обранці ухвалили рішення виділити 400 тисяч гривень на ремонт та навіть на апгрейд електротранспорту.

Ремонт вагонів здійснюватиметься у 18-му цеху колишнього КВРЗ, після чого планується запустити четвертий трамвайний маршрут "КВРЗ - Житломасив". Окрім цього трамвай №3 змінить маршрут: віднині один з вагонів курсуватиме з "КВРЗ" до мікрорайону "Порт".

Слід зазначити, що після бунту перевізників міська влада активно взялася за відновлення в місті трамвайного руху. Відтепер мешканці всіх мікрорайонів матимуть бюджетне транспортне сполучення та не залежатимуть від примх перевізників.

Нагадаємо, легендарний конотопський трамвай, який є однією з історичних та інженерних принад міста, вже кілька років перебуває під загрозою знищення. Але, з огляду на нещодавні події, тепер у цього виду комунального транспорту може з'явитись певне майбутнє.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme