Через бої в Авдіївці зупиняються метзаводи Ахметова

Металургійні підприємства Маріуполя, що входять в холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова, готуються до зупинки доменних печей через зрив роботи Авдіївського коксохімічного заводу

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання "Новости Донбасса".

"Зараз найбільші складності у Маріупольського металургійного комбінату, тому що він більшою мірою залежить від поставок коксу з Авдіївського коксохіму. Зараз з їхніх п'яти доменних печей працюють дві, решта переведені на "тихий хід". Запаси коксу ще є, але їх дуже мало", - зазначають у прес-службі компанії.

Дещо краща ситуація на комбінаті "Азовсталь", де, як зазначає видання, з п'яти печей працюють чотири.

Нагадаємо, що Авдіївський коксохімічний завод вже під загрозою знищення через пребої з постачанням тепла та електроенергії, викликані постійними обстрілами з боку бойовиків.

Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ, попри гарантії російської сторони щодо припинення вогню з 10:00 до 17:00. З міста почалася евакуація місцевих мешканців. А в Кремлі вже заявили про окупацію Авдіївки бойовиками.

Президент доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через ситуацію в Авдіївці. Через події в Авдіївці Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, терміново повернувшись до України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme