Бойовики випустили по Авдіївці майже 1600 боєприпасів

Починаючи з ранку 29 січня, бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по Авдіївці

Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

"Третій день поспіль залишається складною обстановка навколо населеного пункту Авдіївка. Починаючи з ранку 29 січня незаконними збройними формування ведуться активні штурмові дії позицій Збройних Сил України, особливо навколо Донецької фільтрувальної станції, а також промислової зони", – зазначив Петренко.

Він повідомив, що за 2,5 доби зафіксовано десять штурмових дій з метою захоплення позицій сил АТО та поліпшення тактичного положення бойовиків ОРДО.

"Всі ці атаки ведуться з застосуванням незаконних видів озброєння, заборонених мінськими домовленостями. Застосовуються всі види артилерії калібру 152 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм. В цілому за останні дві з половиною доби нами зафіксовано 1578 боєприпасів, які були випущені за позиціями, а також по населеному пункту Авдіївка", — сказав генерал-майор.

У результаті цих атак зафісовані руйнування у житлових кварталах, а також є поранені серед місцевого населення.

Крім того, керівник української сторони СЦКК повідомив, що вчора ввечері була перебита остання нитка харчування, яка подавала електроенергію в Авдіївку. Станом на даний момент місто залишається без електро-, водо - і теплопостачання.

"Загальним центром спільно зі спеціальної моніторингової місією ОБСЄ приймаються всі заходи з метою ввести режим тиші, припинити активні дії противника і зупинити використання забороненого мінськими угодами озброєння і військової техніки. Зате супротивник продовжує маневрувати силами і засобами, підтягуючи резерви, нарощує чисельність особового складу на передових позиціях, а також підтягує нові зразки озброєння і військової техніки, і збільшує чисельність застосованих боєприпасів", — поінформував Петренко.

Проте ремотні роботи з метою відновлення критичних послуг для населення Авдіївки і Авдіївського коксохімічного комбінату не розпочинають через активні бойові дії.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ. Мешканців міста вже готують до евакуації. Для цього підготували два потяги та 80 автобусів.

Через події в Авдіївці президент Петро Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, повернувшись до України. Він доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme