"Бацька" призиває офіцерів запасу у військо

З 30 січня у Збройних силах Білорусі під керівництвом начальника Генерального штабу ЗС - першого заступника міністра оборони генерал-майора Олега Белоконєва проводиться комплексна перевірка рівня бойової готовності військ

Про це передає Depo.ua з посиланням на "Наша ніва".

Оцінювати будуть елементи бойових і забезпечують систем Збройних сил.

Основні завдання перевірки - підвищення злагодженості органів військового управління (штабів), вдосконалення здатності командувачів, командирів управляти підлеглими військовими частинами в різних умовах; контроль здатності військових частин і підрозділів привесціся в готовність до виконання бойових завдань у встановлені терміни.

Відповідно до задуму до перевірки будуть залучені військові частини і підрозділи різних родів військ і спеціальних військ. Передбачається також перевірка системи протиповітряної оборони польотами контрольних цілей.

"Захід плановий, хоча і містить елемент раптовості для залучених до перевірки. Для них буде створюватися динамічне положення, яке вимагає неординарних підходів до вирішення навчально-бойових завдань, детального знання озброєння і військової техніки, уміння швидко орієнтуватися в умовах обмеженості часу і інформації", - повідомило Міноборони Білорусі.

Там зазначають, що заходи будуть проходити в складних умовах зими. Це дозволить на ділі перевірити здатність систем технічного та тилового забезпечення якісно виконати завдання справного функціонування озброєння і військової техніки та доведення до військ належних норм забезпечення.Особливу увагу буде приділено питанням контролю за забезпеченням безпеки військової служби. Як відзначили у білоруському відомстві, всього планується перевірити близько 30 військових частин і підрозділів. З запасу будуть призвані близько 3000 військовозобов'язаних.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme