10 незвичайних вершин, які варто підкорити

У кінці шляху ви будете нагороджені приголомшливими панорамними видами і позитивними емоціями від зробленого сходження

Експерти Lonely Planet у книзі Lonely Planet's 1000 Ultimate Experiences назвали десять кращих місць для сходження на вершину, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "ВСВІТІ".

1. Тікаль, Гватемала.

У першому тисячолітті нашої ери стародавнє місто Тікаль був найбільшим поселенням індіанців майя, однією з наймогутніших доколумбових цивілізацій. Добре збереглося кілька пірамід з храмами на вершинах, ширяючими над тропічними джунглями долини Ель-Петен.

Тикаль, Гватемала.

2. Соссусфлей, Намібія.

Глиняне плато Соссусфлей, розташоване на території національного парку Наміб-Науклюфт , в центрі пустелі Наміб, може похвалитися найбільш заворожуючими червоними дюнами на планеті. Їх висота часто перевищує 300 метрів.

Соссусфлей, Намибия.

3. Періто-Морено, Аргентина.

Льодовик Періто-Морено розташований в національному парку Лос-Гласіарес. Двогодинна подорож до льодовика лежить через численні вершини і перевали в оточенні приголомшливих панорам Патагонії .

Перито-Морено, Аргентина.

4. Старий Хой, Шотландія.

На Оркнейських островах практично немає відомих місць для скелелазіння. Невеликим винятком є острів Хой, де розташована скеля під назвою Old Man of Hoy (Старий Хой). Популярним це місце стало в 60-х роках, коли в прямому ефірі англійського ТВ транслювалося перше сходження на скелю.

Старик Хой, Шотландия.

5. Національний парк Гавайські вулкани, США.

Тисячолітня діяльність п'яти вулканів сформувала сучасний вигляд Великого острова Гаваї , на території якого знаходиться національний парк Гавайські вулкани. Він включає в себе один з найактивніших вулканів у світі – Кілауеа (1247 м), і найбільший за площею вулкан на землі – вулкан Мауна-Лоа (4169 м).

Национальный парк Гавайские вулканы, Гавайи.

6. Крак де Шевальє, Сирія.

Фортеця, названа Лоуренсом Аравійським "найчудовішим замком в світі", стоїть на вершині скелі висотою 650 метрів по дорозі, що веде з Антіохії до Бейрута і Середземного моря.

Крак де Шевалье, Сирия.

7. Підвісні мости на деревах, Ікітос, Перу.

Довгий час ця пятисотметрова доріжка, натягнута між вершинами дерев, була доступна тільки вченим, які вивчали птахів в перуанських джунглях. Подібні повітряні стежки – найкраща можливість, щоб побачити життя джунглів на висоті 20-40 метрів.

Подвесные мосты на деревьях, Икитос, Перу.

8. Сток Кангрі, Індія.

Найвищий гірський пік в Стокському хребті Гімалаїв, розташований на території національного парку Хеміс в Індії . З гори відкриваються приголомшливі види. Сток Кангрі досить простий у підкоренні, незважаючи на свою висоту (6137 м).

Сток Кангри, Индия.

9. Міст Харбор-Брідж, Сідней, Австралія.

У Сіднеї стало популярною туристичним розвагою сходження на міст Харбор-Брідж. Піднявшись по бічній арці моста на його вершину, ви опинитеся на висоті більше 130 метрів. Чи варто говорити про захоплюючу дух панораму Сіднейської бухти, що відкривається спостерігачу.

9. Мост Харбор-Бридж, Сидней, Австралия.

10. Кіліманджаро, Танзанія.

Найвища гора Африки Кіліманджаро володіє величезною кількістю маршрутів для сходження на вершину.Деякі абсолютно не вимагають спеціальної альпіністської підготовки.

Килиманджаро, Танзания.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme