Журналіст: Українські війська поліпшили своє тактичне положення під Авдіївкою

Українські війська в боях 29-30 січня поліпшили своє тактичне положення під Авдіївкою

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, передає Depo.Донбас.

За його даними, підрозділи 1-го батальйону 72-ї механізованої бригади, вміло обороняли свої позиції і під час зухвалої контратаки зайняли ряд позицій противника в районі Ясинуватської розв'язки, на фланзі промзони.

"На позиціях захоплено троє полонених, проте, ймовірно в результаті артобстрілів російських окупаційних військ, вижив тільки один. Перестрілки під Авдіївкою тривають досі. 11-й механізований полк "ДНР", а також перекинуті їм на допомогу резерви намагаються відновити становище. Однак українські воїни відповідають ударом на удар. З нашого боку діють і інші підрозділи, бої йдуть також на ділянці 12-го мотопіхотного батальйону. Таким чином, діючи з метою необхідної самооборони і в цілях виконання умов Мінських угод, наші війська в боях 29-30 січня поліпшили своє тактичне положення. Але перестрілка триває", - написав Бутусов.

Він зазначив, що фронт під Авдіївкою бійці тримають надійно, всі спроби контратак відбиті, однак зберігається ймовірність, що противник продовжить спроби повернуть втрачені позиції.

"На жаль, це просування було оплачено дорогою ціною. Кров'ю солдатів і офіцерів 1-го батальйону, які захищають Авдіївку і які не мають наміру відступати назад", - написав журналіст.

Нагадаємо, за офіційними даними протягом 29-30 січня загинули сім українських бійців.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme