Захист Януковича відмовився ознайомлюватися зі справою про держраду, - ГПУ

Захист колишнього президента України Віктора Януковича відмовився почати ознайомлення із матеріалами досудового розслідування у справі про державну зраду

Про це під час брифінгу заявив прокурор головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає Depo.ua.

"Вони (захисники – ред.) відмовилися почати ознайомлюватися із матеріалами справи. Нами було вручено захисникам повістки на з'явлення для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування на 31 січня, 1-3 лютого, а також 6-8 лютого. Ми вважаємо, що ці строки достатні для ознайомлення із матеріалами", - сказав прокурор.

Він пообіцяв у разі подальшого зволікання захисту звернутися з цього приводу до Печерського райсуду Києва, щоб встановити чіткі строки, достатні для ознайомлення.

Нагадаємо, що 9 грудня у ГПУ заявили, що екс-президент України Віктор Янукович офіційно є підозрюваним у державній зраді. Відповідну усну заяву під час слухань у Святошинському райсуді зробив і сам генпрокурор Юрій Луценко 28 листопада.

Прокурори направили повідомлення про підозру на всі відомі адреси проживання та перебування Януковича на території України і Росії, а також в Ростовський обласний суд Росії та Генпрокуратурі Росії.

Крім того, Януковича підозрюють в огранізації убивств демонстрантів на Майдані Незалежності та економічних злочинах.

23 січня, коли Янукович укотре не явився на допит у ГПУ, його відмовився прийняти уточнену підозру у вчиненні державної зради.

А 30 січня екс-президент запевнив, що готовий свідчити лише з Ростова, але не поїде в Україну, бо тут не розслідують "замахи" на його життя в лютому 2014 року. Водночас у ГПУ ще раз гарантували йому безпеку, але, враховуючи тяжкість інкримінованих злочинів, наполягли на присутності в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme