Як Садового і його підлеглих визнали винними

Апеляційний суд зобов'язав Львівську міську раду провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Сьогодні Апеляційний суд зобов'язав Львівську міську раду провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, пише Depo.Львів з посиланням на Варіанти.

Апеляційним судом визнано протиправною бездіяльність виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови Львова щодо незабезпечення закриття міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для нового полігону і будівництва на ній заводу з переробки сміття. Також рішенням суду львівського міського голову зобов'язано відповідно до ст. 122, 123 Земельного кодексу звернутися в органи до компетенції яких належить вирішення питання виділення земельної ділянки.

Як зазначив Юрій Квятківський, прокуратура звернулась в суд щодо закриття сміттєзвалища ТПВ у Грибовичах, провести його рекультивацію і знайти нову земельну ділянку для сміттєзвалища. Суд першої інстанції частково задовольнив головну позовну вимогу прокурора лише у частині закриття сміттєзвалища. Прокуратура не погодилась з цим рішенням і сьогодні Апеляційний суд повністю задовольнив вимоги прокурора.

Нагадаємо, у лютому 2013 року прокуратура скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання неправомірною бездіяльність Львівської міськради, її виконавчого комітету та міського голови щодо забезпечення створення нового полігону для захоронення твердих побутових відходів для Львова. 17 червня того ж року, Львівський окружний адміністративний суд позов прокуратури про визнання неправомірною бездіяльність ЛМР, її виконавчого комітету та міського голови щодо забезпечення створення нового полігону для захоронення твердих побутових відходів для Львова задовольнив у повному обсязі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme