Хто придумав "шатун" із міфічними втікачами з коаліції

Протягом цього тижня "Батьківщина" та "Опоблок" варитимуть інформаційну "ширку" про смерть коаліції. Хто ще з політиків долучиться до цього?

Хто придумав "шатун" із міфічними втікач…

Головна інформаційна тема, яку взяла у розробку опозиція, не стосується блокади групою активістів залізничних шляхів на Донбасі. Не стосується вона й ескалації військових дій в зоні АТО. Пристарсті розгортаються навколо міфу про невідворотність позачергових виборів до Верховної Ради. П'єсу, яка складатиметься з кількох актів, вже почали крутити деякі політичні гравці. Каталізатором стала заява колишнього "свободівця" Юрія Бублика про вихід з Блоку Петра Порошенка окрім нього ще щонайменше 10 народних депутатів. Вони начебто написали заяви, але голова Верховної Ради Андрій Парубій вперто не оголошує про це. Прізвищ нардепів-ренегатів Бублик, як водиться, не назвав. У Парубія ж інформацію про "притримування" заяв народних обранців про вихід зі складу коаліції спростували.

Тим часом історію про десятьох міфічних депутатів уже повним ходом крутять на "правильних" телеканалах. Що наштовхує на простий висновок: пахне провокацією. Опозиціонери готують суспільство до думки про нелегітимність діючої Верховної Ради. Легенда про втечу нардепів з президентської політсили, за задумом її авторів, має підірвати позиції влади на місцях.

Важко сказати, що саме стимулювало опозиціонерів усіх мастей схопитися за бубликовий вкид. Швидше за все справа в часі. За джерелами Depo.ua, причина активізації - переконаність опозиції, що зараз найвдаліший момент для розгойдування спочатку Ради, а як потеплішає - й вулиці, адже в ключових країнах ЄС цьогоріч вибори і їм буде не до України. Простіше кажучи, або валити владу зараз, або тоді вже ніколи. Схоже, роль провідниці цього процесу вирішила взяти на себе Юлія Тимошенко. Після новорічних свят вона нарешті повернулася в телеефіри, де вже влаштувала серію бенефісів на NewsOne Євгена Мураєва та "Інтері" Сергія Льовочкіна. Окрім старих пісень про "соціальний апокаліпсис", лідерка "Батьківщини" скористалася історією з Бубликом, заявивши, що наразі парламентської більшості не існує, а Парубій приховує заяви "втікачів" з БПП. При цьому, й Тимошенко чомусь обійшлася без прізвищ.

Нещодавно Юлія Володимирівна в одному з ефірів заявила, що "Батьківщина" більше не об'єднуватиметься з жодною політичною силою, щоб не нести відповідальності за дії інших політиків. "У "Батьківщини" є партнери: ми абсолютно чітко співпрацюємо, наприклад, із Валентином Наливайченком і будемо йти разом. Ми співпрацюємо з Сергієм Тарутою: у нас спільні погляди. Ми будемо знаходити таких людей, але я особисто ні за кого більше брати відповідальність не буду. Тільки за себе! Я впевнена у своїх силах, у своїй команді, яка не зрадила мене у важкі часи", - заявила Тимошенко. І це при тому, що того ж Наливайченка "єврооптимісти" пов'язували з Сергієм Льовочкіним та Дмитром Фірташем. Та й до Тарути виникає значна кількість питань.

А в "Народному фронті" не втратили нагоди нагадати Тимошенко про ще одних її "друзів" - "Опозиційний блок". "Спільні голосування фракцій "Батьківщини" та "Опоблоку" у парламенті, зафіксовані незалежними моніторинговими службами, доводять, що Тимошенко, нарешті, здійснила свою давню мрію про "ширку" з Партією регіонів, причому в ідеальних умовах відсутності у "регіоналів" Януковича, який не міг терпіти конкуренції у змаганнях за звання кращого "друга Путіна" в Україні. А про прямі відносини та плідну співпрацю Юлії Володимирівни з Віктором Медведчуком, кумом російського фюрера, ходять справжні легенди", - йдеться в заяві "фронтовиків". Це на поверхні: походи Тимошенко на "Інтер" навряд чи могли б бути реалізовані без зацікавленості в них Сергія Льовочкіна.

Протягом цього тижня нам розповідатимуть про "легендарну десятку" втікачів. Паралельно у ЗМІ закидаються роздумик накшталт "перевибори цього року вигідні президенту". А деякі експерти вже почали гадати: дочасні вибори будуть весною, чи все ж восени. Тобто, поки що відбувається таке собі промацування ситуації: Бублик заявив, новину розігнали, прокоментували. Щойно парламент вийде на пленарні засідання, сигнал посилять, вимагаючи від Парубія показати заяви перебіжчиків, про існування яких достаменно невідомо. Кінцева мета - гойдати човен доти, доки політичні гравці не погодяться на перезавантаження парламенту. Тобто, будуть нові бублики, компромат, скандали. Подібна технологія вже була використана в Україні, правда, за інших історичних обставин, коли не було війни. Погодившись на розпуск ВР і на перевибори, Віктор Ющенко отримав фактично ворожий для себе склад парламенту, втратив важелі впливу на нього. Потім він втратив владу, а Україна за Віктора Януковича ледь не скотилися до статусу території під повним протекторатом Кремля.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme