Українська птиця повернулася в Євросоюз

Україна та Єврокомісія домовилися про відновлення експорту продукції птахівництва українського виробництва до країн Євросоюзу

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, передає Depo.ua.

Станом на понеділок поставка курятини на європейський ринок уже здійснюється.

"Питання регіоналізації було одним із найбільш чутливих у комунікації з Європейською комісією. У результаті обговорень та прийнятих рішень Україна та ЄС вже застосовують принцип регіоналізації при торгівлі птицею та продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці до країн Євросоюзу відновлено", - заявив міністр Тарас Кутовий.

Відновлення експорту птиці стало результатом взаємного визнання принципу регіоналізації в питаннях пташиного грипу між Україною та ЄС.

"Ми налаштовані не лише на спрощення режиму взаємної торгівлі, але й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності", - повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Україна отримала від Євросоюзу офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme