У лютому знову здорожчає молочна продукція

З початку січня молочка вже виросла в ціні на 3%

У лютому знову здорожчає молочна продукц…

До кінця лютого очікується подорожчання молочної продукції в Україні на 3%, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Экономические известия".

"Ми спостерігаємо "розгойдування" ціни на молочну продукцію. Переробні заводи намагаються всіма способами знизити закупівельну ціну на молоко, і за рахунок цього, припинити подорожчання молочної продукції в Україні, однак, фермерські господарства всіляко чинять опір подібній ініціативи. Але зниження ціни на цю групу товарів точно не буде," - висловив свою думку директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він і переконаний, що не варто забувати про те, що до складу вартості кінцевого молочного продукту входить не тільки закупівельна ціна на молоко, але і заробітна плата співробітників підприємств і вартість газу, електроенергії та води. З урахуванням того, що ціна на ці складові в Україні тільки зростає, ми можемо прогнозувати, що і ціна на молочну продукцію в країні, найближчим часом, теж підвищиться.

"За перші 3 тижні січня молочна продукція в Україні подорожчала на 3%. В принципі, ми можемо прогнозувати, що подорожчання "молочки" триватиме в такому ж темпі," - підкреслив він.

Також Дорошенко зазначив, що українцям уже вигідніше завозити сири з-за кордону і зупиняти вітчизняне виробництво, якщо молочна продукція, в найближчі місяці, не припинить своє зростання, то точно така ж ситуація чекає.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme