У Грузії назвали умови "розмороження" дипвідносин з Кремлем (ОНОВЛЕНО)

В уряді Грузії не виключають, що за певних умов тема відновлення дипвідносин з Росією може з'явитися на порядку денному

Про це заявив спецпредставник прем'єр-міністра Грузії по зв'язках з Росією Зураб Абашидзе, передає Depo.ua з посиланням на російську газету "Известия".

Зазначається, що на початку лютого 2017 року у Празі відбудеться зустріч Абашидзе із заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним. Обидва дипломати розповіли, що в даний час сторони не обговорюють питання відновлення дипвідносин.

За словами спецпредставника грузинського прем'єра, під час зустрічі, в першу чергу, будуть обговорюватись торговельно-економічні зв'язки, транспортні комунікації і "певні гуманітарні проблеми".

"Іншими словами, ми обговорюємо цілком конкретні теми. Більш складні питання двосторонніх відносин, що стосуються в основному конфліктних регіонів - Абхазії і цхинвальського регіону (Південна Осетія, - ред.), - розглядаються в форматі Женевських міжнародних дискусій", - сказав він.

За словами Абашидзе, в Тбілісі готові продовжувати діалог з практичних питань в Празі і Женевські міжнародні дискусії. "У грузинської сторони є для цього готовність і політична воля", - сказав він.

Крім того, сторони продовжують обоворювати питання про скасування візового режиму.

"Подальшу перспективу цього візового режиму повинна визначити російська сторона, це її прерогатива, і ми не можемо нав'язувати якісь рішення. Що стосується грузинської сторони, ми ще з 2011 року скасували візові вимоги для громадян Росії і вони можуть перебувати на території Грузії протягом цілого року", - сказав грузинський дипломат.

Проте згодом, коментуючи поширену російськими ЗМІ інформацію про готовність Грузії до відновлення дипвідносин з Росією, Абашидзе зазначив, що його слова трактували як "щось зовсім інше". "Я відповів на кілька запитань російської газети "Известия". Що стосується питань відновлення дипломатичних відносин, я сказав їм, що на даному етапі це не розглядається і торгуватися з цього питання ми не збираємося. Це питання може увійти до порядку денного тільки в тому випадку, якщо почнеться вирішення проблем Абхазії і Цхінвальського регіону і буде досягнуто серйозного прогресу. Жодних змін у цій позиції Грузії немає, і це питання на наступній зустрічі Абашидзе-Карасін не розглядається", - заявив дипломат.

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року президент Росії Володимир Путін заявив, що не виключає скасування візового режиму між Грузією і Росією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme